Lekari oftalmološkog tima Perfect Vision Kuće Zdravlja su u periodu od 7. do 10. marta učestvovali na regionalnom oftalmološkom forumu u Vodicama održanog u organizaciji kolega iz Hrvatske. Na ovom skupu obrađeno je nekoliko važnih tema iz oblasti oftalmologije koje obuhvataju glaukom, bolesti mrežnjače i sindrom suvog oka.

Mehanizam oštećenja kod glaukoma

Održana su prigodna predavanja od strane predavača iz Slovenije i Hrvatske koja su obuhvatala teme i kratke kurseve o alternativnim pristupima dijagnostike i praćenja sindroma suvog oka, kao i različitim tehnikama merenja intraokularnog pritiska kod pacijenata sa glaukomom.

Forumu je prisustvovao i profesor Goni iz Španije koji je iz oblasti glaukoma održao predavanja o normotenzivnom glaukomu (glaukomu bez povišenog očnog pritiska), njegovoj diferencijalnoj dijagnozi i pravilima praćenja, kao i o lekovima koji uskoro trebaju da budu dostupni na našem tržištu.

Lekari oftamološkog tima Perfect Vision Kuće Zdravlja se trude da putem kontinuirane edukacije, kao i kroz kontakte sa kolegama iz okruženja i inostranstva prate sve svetske trendove lečenja i dijagnostike iz svih oblasti oftalmologije, sa ciljem omogućavanja što kvalitetnijih uslugama svojim pacijentima.