Centar za lasersku hirurgiju oka Perfect Vision je juče 25. maja, pod pokroviteljstvom kompanije Oktal Pharma d.o.o. iz Beograda, a u saradnji sa Oftalmološkom sekcijom Srpskog lekarskog društva i Oftalmološkom ordinacijom „Ilić“ iz Beograda, organizovao jednodnevni Kurs ehooftalmografije koji je okupio mnoga zvučna imena iz oblasti oftalmologije, sa teritorije cele Srbije.

Inicijativa za organizovanjem ovakvog događaja, proistekla je iz činjenice da je nakon gašenja Sekcije SLD za ultrazvuk, Društva za primenu ultrazvuka u medicini i Škole ultrazvuka koju je društvo organizovalo, prestalo i organizovanje ovakvih kurseva, koji su svakako od velikog značaja za sve stručnjake iz ove oblasti.

U toku dve sesije teorijskih predavanja, učesnici kursa su imali priliku da unaprede svoja znanja i razmene postojeća iskustva, prisustvujući predavanjima izuzetnih eksperata za ultrazvuk: prim. dr Božidar Ilić (Očna ordinacija „Ilić“), dr Mirjana Ilić (Očna ordinacija „Ilić“), prof. dr Ivan Stefanović (profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Klinika za očne bolesti, KCS), prim. dr Smiljka Đurić (Klinika za očne bolesti, KCS) i mr. dr Bojana Dačić Krnjaja (Klinika za očne bolesti KCS). Kao krajnji segment kursa, održan je i praktični deo, predvođen Olegom Satalovim, predstavnikom kompanije Accutome iz Filadelfije, koji je na praktičnim primerima učesnicima objasnio primenu prethodno stečenih znanja.

Kurs je organizovan u prelepom ambijentu Interšped špedicije, a svi prisutni su imali prilike da uživaju u vrhunskim delicijama kulinarskog osoblja vile Majur.

Ovaj kurs je samo jedan u nizu događaja koji će centar Perfect Vision sa zadovoljstvom organizovati i u budućnosti, doprinoseći na taj način usavršavanju i proširivanju stručnih znanja iz oblasti oftalmologije, sa krajnjim ciljem unapređenja zdravlja i kvaliteta života svojih pacijenata. 

 [nggallery id=21]

Ostale fotografije možete pogledati na: http://www.flickr.com/photos/perfect-vision-subotica/sets/72157633716570506/