2015. március 7-én újra abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy vendégül láthattuk prof. dr. Nagy Zoltán Zsoltot, a nagytiszteletű professzort, a budapesti Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának vezetőjét.

Prof. dr. Nagy Zoltán a Perfect Vision lézeres szemsebészeti központ csapatával

Prof. dr. Nagy az egésznapos ittléte alatt részt vett az operációs programunkban is és elvégzett néhány szürkehályog műtétet, melyek során bemutatta a szürkehályog eltávolításának legújabb módszereit és technikáit. Ezáltal alkalmunk nyílt az elméleti és gyakorlati tapasztalatcserére is.

A világhírű professzor elmondása szerint a szabadkai Perfect Vision lézeres szemsebészeti központ technikája nincs elmaradva az unióéhoz képest. „Néhány évvel ezelőtt elég nagy volt még a különbség. Ma már gyakorlatilag teljesen hasonló készülékekkel, hasonló műlencsékkel dolgozunk. A technikai színvonal ezen a rendelésen teljesen olyan, mint akár Magyarországon, akár az uniós országokban. Azt gondolom, hogy ez egy örvendetes fejlemény.” mondta prof. dr. Nagy.

Prof. dr. Nagy a magyarországi refraktív sebészet úttörője, 1992-ben ő kezdett elsőként foglalkozni ezzel a területtel. Mindenfajta refraktív sebészeti műtét típust alkalmaz: PRK, LASIK, epi-LASIK, LASEK, PTK és már több mint 30.000 szemműtétet végzett el a karrierje során.

Prof. Nagy a világon elsőként végzett hályog műtétet femtolézer segítségével 2008-ban, majd több mint 20 munkát jelentetett meg erről a témáról a világ legnevesebb szemészeti folyóirataiban. 2010-ben kitüntették a “Journal of Refractive Surgeryben” publikált legjobb közleményért. 2012-ben a Nemzetközi Refraktív Sebészeti Társaság tüntette ki elismerve az úttörő szerepét és a femtolézeres szürkehályog műtétek kidolgozásához való tudományos hozzájárulását.