A Nemzetközi Lányok Napja alkalmából, a Szerbiai Üzletasszonyok Társasága szervezésében a “Perfect Vision” szemészeti központ 2015.04.21-én vendégül látta a szabadkai Đuro Salaj és a hajdúkovói Petőfi Sándor általános iskolák nyolcadik osztályos lányait.  

Lányok Napja 2015

A diáklányoknak alkalmuk nyílt körbejárni a szakrendelő termeit és megismerkedni a munka módszereinkkel és a munka szervezettel, valamint a szolgáltatásainkkal. A séta után dr Branka Ivošević érdekes módon mutatta be a szakmáját. A doktornő elmesélte a kezdeteket és a sikerhez vezető utat, ezáltal is tanácsot adva, mely talán majd segítségükre lesz a lányoknak a szakmai karrierjük kiválasztása során.

A projekt célja lehetőséget teremteni az általános iskolák végzős diáklányainak, hogy különböző szakmákat ismerjenek meg és inspirációra leljenek sikeres nők tapasztalatai által, ami majd segíti őket, hogy a legjobb döntést hozzák meg és bátran kiválasszák életük hivatását.

[nggallery id=43]

A Nemzetközi Lányok Napja az Egyesült Nemzetek szintjén alakult meg és minden év április utolsó csütörtökjén kerül megrendezésre. 2001. áprilisa óta, amikor is Európában (Németországban) először került megrendezésre ez a nap, már több mint 1 millió lány vett részt ezen az eseményen.