Annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a megelőző szemészeti kivizsgálások fontosságára, új projektet indítunk: ismeretterjesztő előadásokat szervezünk Vajdaság szerte, ingyenes szemnyomás-méréssel és szemfenék vizsgálattal egybekötve. 

Az előadás témája: “Hogyan őrizze meg látását – a szembetegségek korszerű gyógyítása”. Ez egy elég tág téma, ezért igyekezni fogunk a leggyakrabban előforduló szembetegségekről beszélni, mint a szürke hályog, zöld hályog, látásromlás a cukorbetegeknél, stb. Célunk megismertetni a hallgatóságot ezeknek a betegségeknek a kialakulásával, hogy hogyan ismerjék fel a tüneteket, és milyen kezelési lehetőségek állnak a rendelkezésükre. Nagy hangsúlyt fektetünk a lézeres látásjavító szemműtétekkel való megismerkedésre is, mivel az egy fájdalommentes és biztonságos módja a dioptria eltávolításának, ami lehetővé teszi a szemüveg és kontaktlencse mentes életet, az eredmény pedig már rögtön a műtét után látható.

Annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a nagyon veszélyes szembetegségek időben történő felismeréséhez és kezeléséhez, az előadás után ingyenes szemnyomás mérést és szemfenék vizsgálatot fogunk végezni minden résztvevőn. Emellett a hallgatóságnak lehetősége lesz kérdezni és orvosi szakvéleményt kapni a helyszínen. Az előadó dr. Branka Ivošević szemész szakorvos és a “Perfect Vision” szemészeti szakrendelő tulajdonosa.

Kapcsolódó hírek: