2016. június 04.-07. között, kellemes környezetben, a belgrádi Crowne Plaza szállodában került megrendezésre a szerbiai szemészek 17. nemzeti kongresszusa.

A szerbiai szemészek 17. kongresszusa

Az idei kongresszuson elismert szerbiai oftalmológusok mutatták be a munkáikat és a szemészet különböző területeit felölelő eseteiket. E mellett a legismertebb külföldi szakemberek érdekes előadások és a hazai szemészekkel folytatott viták során mutatták be a legújabb globális trendeket a szemészetben. Az idei közös szimpóziumot Svájccal tartották, amely különösen fejlett szemészeti gyakorlattal rendelkezik.

dr Branka Ivošević: „Tecnis Symfony intraokularno sočivo sa proširenim opsegom vida”A Perfect Vision szemészeti központot dr Branka Ivošević képviselte, aki sikeresen prezentálta a “Tecnis Symfony intraokuláris műlencse kibővített látás tartománnyal” című munkáját a Refraktív sebészet elnevezésű szesszióban. Ez a munka egy több hónapig tartó tanulmány eredménye, melyet a páciensek műtét utáni látásminőségének kivizsgálása céljából végeztünk, akiknek a szemüvegtől való függőség csökkentése és jó minőségű nagyobb tartományú látás elérése érdekében különleges diffraktív intraokuláris műlencsét ültettek be. A Perfect Vision az egyik az a kevés szerbiai intézmény közül, amely a legkorszerűbb lencsék beültetését végzi, így dr Ivošević nagy elégedettséggel mutatta be a tanulmány több mint sikeres eredményeit, amely azt is jelenti, hogy a tanulmányba bekapcsolt összes beteg elégedett volt az elért látásminőséggel. Dr Ivošević legfőbb munkatársa ennek a munkának a kidolgozásában doc. dr Sandra Jovanović volt, az újvidéki szemészeti klinika (KCV) a szem hátsó szegmensének betegségeivel foglalkozó osztályának vezetője és egyben a Perfect Vision szemészeti központ többéves szakmai munkatársa.

Jelena Krulj - „Uloga medicinske sestre u oftalmološkom timu”A kongresszus keretein belül szimpóziumot szerveztek az egészségügyi nővérek és technikusok számára. A Perfect Vision főnővére, Jelena Krulj sikeresen elvégezte „Az egészségügyi nővérek szerepe a szemészeti csapatban” elnevezésű kurzust, így számos olyan hasznos tudásra tett szert, melyet betegekkel való mindennapi munkája során is alkalmazni tud.

Az ilyen jellegű szemészeti gyűlések lehetővé teszik a munkatársainknak, hogy folyamatosan kövessék a legújabb trendeket és eredményeket, tapasztalatot és véleményt cseréljenek a különböző területeken tevékenykedő kollégákkal, annak érdekében, hogy a betegeinknek minél minőségesebb és modernebb diagnosztikai és kezelési módokat tudjonak biztosítani.