A Gyermekszív elnevezésű, fogyatékos személyek megsegítésérére létrehozott humanitárius segélyszervezet, idén 15. alkalommal szervezi meg a Kortársakkal a tengeren akcióját. A kampány célja a születésüktől kezdve a biológiai családjaikkal élő szellemi fogyatékos gyermekek és fiatalok számára lehetőséget teremteni, hogy a szüleik nélkül mehessenek a tengerre, a kortársaikkal és szakemberekkel, akik majd a mindennapi élethez szükséges készségekre fogják tanítani őket.

Humanitárius akció: Kortársakkal a tengeren

Tíz napot fognak eltölteni a tengeren és ez az idő alatt részt fognak venni Az élet iskolája című programon, mely során lehetőségük lesz megtanulni, hogyan találják meg, vizsgálják meg és hogyan tudják maximálisan kihasználni a saját lehetőségeiket, annak érdekében, hogy minél önállóbbak és függetlenebbek legyenek a szüleiktől és a gondozóiktól. A fiatalok ott tartózkodása alatt a szülőknek esélye nyílik pihenni, saját magukkal és szeretteikkel törődni, olyan dolgokkal foglalkozni, amely örömet okoz nekik, viszont a gyermekeik állandó gondozása miatt nincs idejük rá. Ily módon ez az akció megelőzi, hogy a sérült és fogyatékos gyermekeket speciális intézetekbe adják és lehetővé teszi számukra a könnyebb és szebb családi életet.

Az idei akció 2016. július 25. és augusztus 05. között kerül megrendezésre Herceg Novi-ban és 35 fogyatékos gyermeket és fiatalt ölel fel. A humanitárius akció lebonyolítására 1.206.000 dinárra van szükség.

A Perfect Vision szemészeti központ pénzbeli támogatással járult hozzá ennek a projektumnak a megvalósításához. Arra kérünk minden jóakaratú embert, hogy lehetőségeihez mérten csatlakozzon hozzánk és a következő folyószámlaszámra fizesse be adományát: 250-1340000055060-07. Segítsenek nekünk, hogy visszacsaljuk a mosolyt ezeknek a gyerekeknek az arcára és, hogy megadhassuk számukra mindazt, amivel mi is rendelkezünk és amit mi is élvezünk.