2016. szeptember 10-14. között, a koppenhágai Bella Kongresszusi központban került megrendezésre az Európai Szürkehályog és Refraktív Sebészeti Társaság (ESCRS) 34. szimpóziuma, melyen részt vett dr Ivošević Branka, a Perfect Vision szemészeti központ képviselője is. Egyidejűleg zajlott az Európai Retina és Szaruhártya Kongresszus (Euretina és Eucornea), melyen klinikánkat doc. dr Jovanović Sandra, az újvidéki Szemészeti klinika (KCV) a szem hátsó szegmensének a betegségeiért felelős osztály vezetője és a Perfect Vision szemészeti központ többéves szakmunkatársa, képviselte.

ESCRS - Koppenhága, 2016.

A refraktív és a szürkehályog sebészek számára előkészített nagyterjedelmű tudományos program célja az volt, hogy megismertesse és minél közelebb hozza az orvosokhoz a legújabb tudományos fejlesztéseket és trendeket ezekről a területekről. Számos szakértői szimpóziumot tartottak, valamint több mint 200 oktató jellegű szessziót és sebészeti műhelymunkát. Külön hangúlyt helyeztek a kimeríthetetlen témákra, mint például az időskori látás (Presbyopia), a szemfelszíni elváltozások kezelése refraktív műtét előtt és után, bonyolult szürkehályog és zöldhályog esetek. Külön figyelmet szenteltek a fiatal szemészekre is, akik számára számos előadást és képzést szerveztek.

A Kongresszus megnyitó ünnepségén a tiszteletre méltó dr José Luis Güell, a barszelónai Mikroszemsebészeti Intézet szaruhártya és refraktív sebészeti osztályának igazgatója vehette át a Ridley érmet a refraktív sebészet területén végzett több évtizedes munkájáért.

Euretina 2016.

Egy újabb rangos tudományos ülésen vehettünk részt, mely során megismerkedhettünk a szürkehályog és a lézeres szemsebészet újdonságaival, amelyeket hamarosan alkalmazni fogunk a mindennapi gyakorlatban, ezáltal betegeinknek még jobb és korszerűbb szolgáltatásokat nyújtva.