A tegnapi nap folyamán a Perfect Vision szemészeti központ munkatársai műhelymunkát tartottak a Nemzetközi lányok napja alkalmából.

Nemzetközi lányok napja - Perfect Vision - 2017.

Minden év április hó utolsó csütörtökjén kerül megrendezésre a Nemzetközi lányok napja, melynek célja felhívni a figyelmet a nemek közötti egyenlőtlenségre, melytől szerte a világon szenvednek a lányok, nők. A Perfect Vision szemészeti klinika az idén is megünnepelte ezt a napot.

A Majsai Úti és a Sonja Marinković Általános Iskolák lányai vettek részt a tegnapi nap folyamán, a Szabadegyetem termeiben megtartott rendezvényen. A lányoknak alkalmuk nyílt megtekinteni egy videót a 21. századi gyermekházasságkötések kérdésével kapcsolatban, megismerkedhettek ezzel a problémával, majd kifejezhették véleményüket, gondolataikat és megvitathatták a lehetséges megoldásokat.

[nggallery id=58]

Ambruš Ivana doktornő vezette a műhelymunkát és a vitát a negatív következményekről, amelyeket a gyermekházasságok okozhatnak.

A beszélgetés után a kislányok jelképes ajándékban részesültek, a fennmaradt időt pedig érdekes játékoknak szentelték, amelyek során feldolgozták a vita témáját.

Forrás:  subotica.com

A többi képet a következő oldalon tekintheti meg: subotica.com